Ubojnia drobiu Gosz

Brojler, pomorskie

Ubojnia drobiu ? ?Gosz? rozpoczęła działalność produkcyjną i handlową 15 października 1995r. Powstanie ubojni drobiu wymusiły warunki sprzedaży kurcząt żywych panujące na naszym rynku. Brak zbytu, i niska cena na żywiec spowodowały, że dotychczasowi hodowcy kurczaka rozpoczęli sprzedaż tuszek drobiowych ze swojej produkcji.

Ubojnia ?Gosz? jest dynamicznie rozwijającą się firmą. Z małej firmy rodzinnej, ubojnia stała się jednym z większych zakładów w Sierakowicach. W ciągu dziesięciu lat od jej powstania w 1995r. stale zwiększała się wielkość produkcji z 300szt. dziennie w 1995r. do 50 tys dziennie 2009r.. Od początku 2000r. do maja 2004r. ubojnię gruntownie zmodernizowano. W 2004r. zakład pomyślnie przeszedł odbiory zarówno administracyjne jak i sanitarne.

Nowoczesna technologia spełniająca ostre kryteria produkcji na rynek unijny, pomieszczenia socjalne wraz z śluzami sanitarnymi wymagane przy produkcji żywności, oraz pomieszczenia produkcyjne wielkością i wyposażeniem spełniły oczekiwania właścicieli, którzy zdecydowali się na restrukturyzację swojego zakładu. Zakład posiada wdrożony system kontroli HACCP. Prowadzi również nadzór obejmujący badania gotowego wyrobu jak i stanu sanitarnego.

Ubojnia drobiu ?Gosz? koncentruje się na dostarczaniu swoich produktów do sklepów detalicznych i hurtowni głównie na terenie woj. Pomorskiego i Zachodniopomorskiego. Od 2004r. tworzy nowy rynek zbytu ? eksportując towar nie tylko do krajów Unii Europejskiej, również na rynki wschodnie.

Kontakt

Ubojnia Drobiu Gosz sp. z o.o.
83-340 Sierakowice
ul. Lęborska 46

Telefony kontaktowe:

  • 058 681-67-72
  • 058 684-68-60
  • 506-028-937

Numer FAX:

  • 058 684-73-72

Adres e-mail:

  • zamowienia@gosz.pl

Dział żywca:

  • 507-082-417
Share on FacebookShare on Google+Email this to someone